Tafeltennissers TOG 1 moeten passen

TOG 1 lijkt definitief te zijn afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. Een 8-2 nederlaag tegen de Salamanders was daarvoor verantwoordelijk. Bij de DUO’s is TOG 1 echter wel in een kampioenstrijd verwikkeld. Zij wonnen hun wedstrijd met 3-2 van Sorry.

Het eerste team van tafeltennisvereniging TOG heeft voor de tweede opeenvolgende week een nederlaag geleden. Na een vroege 2-0 voorsprong werd er uiteindelijk met 8-2 verloren van het sterke Salamanders. Arthur Dukker en Jeroen Hendriks tekenden voor de voorsprong, waarna veel spannende wedstrijden, ook door Ron van der Weiden, net niet werden gewonnen. TOG zal waarschijnlijk op een vierde plek eindigen; zowel het kampioenschap als het degradatiespook zijn uit zicht. 

TOG 2 knokt nog wel tegen degradatie, bij De Treffers werd met 7-3 verloren (René Jungschläger 2, Rajender Soekhlal 1, Martijn Kronemeijer 0). Met een 4-6 nederlaag tegen koploper De Treffers deed TOG 3 juist goede zaken in de strijd tegen degradatie (Martijn Hendriks 3, Dennis Breevaart 1, Paul Maan 1). TOG 4 – de Repelaer werd 5-5 (Aad van Lienden 2, Joyce van der Velde 1, Yoeri Toma 1). Combat – TOG 5 werd 8-2 (Sanjay Soekhlal 2, Elize Oosterberg 0, Jos van Nierop 0). 

Duo-team 1 kan nog kampioen worden en won met 3-2 van Sorry (Brian de Leeuw 2, Bart Dijkman 0 en samen wonnen ze de dubbel). Duo 2 – Taveri werd 3-2 met zeges van Marcel van den Kerkhoff (2) en Hans Groenheide (1). Duo 3 tafeltenniste twee uitwedstrijden die beiden werden verloren: 4-1 van De Beer, 3-2 van de Repelaer. Olav Koning won geen partijen, Martijn de l’Ecluse won er totaal drie. Duo 4 (Frenk Poldervaart en Jordi Post) heeft het zwaar in de vierde klasse en verloor met 5-0 van Sorry. Voor Duo 5 juist ene 5-0 zege, op Twenty One Up door Rudi Petschl en John Koppert. 

Jeugd

Het eerste team, dat koploper is, kwam niet in actie en zag naaste belager Papendrecht met 5-5 gelijkspelen. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de voorspong veertien punten. Taveri – TOG 2 werd 6-4 met Jeroen Groenheide (2), Luuk Schwencke (1) en Luka Hage (1) als puntenmakers. Jeugdteams 3 en 4 konden helaas geen drie man op de been brengen, beide teams verloren met 10-0. TOG 3 (met Sander Wakker en Sergei Boekestijn) van Taveri, en TOG 4 van Vriendenschaar (Dave Bosman en Bastiaan Groenheide).

Door: Jos van Nierop