Coronavirus: geen competitie tot en met 31 maart

De NTTB volgt het advies van NOC*NSF rondom de perikelen omtrent het coronavirus. Het Hoofdbestuur heeft daarom donderdag besloten om alle landelijke competities tot en met 31 maart stil te leggen. In het verlengde daarvan adviseert het Hoofdbestuur de afdelingscompetitieleiders dringend om eveneens de afdelingscompetities tot en met 31 maart stil te leggen. Dit geldt ook voor oefen-en trainingswedstrijden.

Trainingen
Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep zouden wij graag willen ondersteunen en u ook oproepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten tot 31 maart. Met de CTO’s hebben we de afspraak dat zij voor de topsportselecties afgeschermde trainings-faciliteren realiseren. De situatie en ontwikkeling wordt uiteraard nauwlettend in de gaten gehouden en het Hoofdbestuur zal u tijdig informeren inzake de situatie en maatregelen na die datum.

Aanleiding voor al deze beslissing zijn de maatregelen genoemd tijdens de persconferentie op donderdagmiddag 12 maart van minister-president Rutte, minister Bruins en directeur Jaap van Dissel van het RIVM rondom COVID-19. Een aantal zaken op een rijtje die ze benoemden:

  • evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast in heel Nederland
  • blijf thuis als je enige symptomen vertoond die kunnen wijzen op het coronavirus. Neusverkoudheid, hoesten en koorts zijn symptomen.
  • mijdt sociale contacten
  • werk thuis
  • maatregelen gelden voorlopig tot 31 maart

Bericht NOC*NSF:

De Nederlandse sportwereld ligt de komende weken stil. Sportkoepel NOC*NSF adviseert donderdag haar leden alle evenementen, zowel in de profwereld als de amateurwereld, niet door te laten gaan. De reden is de uitbraak van het coronavirus en de nieuwe maatregelen die donderdag in Nederland zijn aangekondigd.

Naast de sportwedstrijden zelf is het beter ook alle andere clubbijeenkomsten in de sportwereld uit te stellen, aldus NOC*NSF. Daar vallen trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook onder.

“Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund. Wat aan het begin van de week het advies was voor Noord-Brabant, geldt nu tot en met 31 maart voor heel Nederland”, aldus de sportkoepel.

M.a.w. de Olympiahal de competitie en de Parkietzaal zijn tot en met 31 maart gesloten voor tafeltennis. Dit geldt voor zowel de competitie op vrijdag, de trainingen op dinsdag als het net opgestarte 55-plus tafeltennis op donderdagochtend.

Met vriendelijke groet,

bestuur TOG