Corona en Tafeltennis

Beste Leden,

Het kan zijn dat je veel vragen hebt over tafeltennis en de coronamaatregelen. Hieronder extra richtlijnen van de NTTB.

 Wedstrijden: het Hoofdbestuur heeft de spelregels tijdelijk aangepast en besloten dat:
– In wedstrijden waar een scheidsrechter is aangesteld, er niet gewisseld wordt van kant.
– In wedstrijden waar geen scheidsrechter is aangesteld de spelers zelf mogen bepalen of ze wisselen van kant.

 Vervoer
– In het Protocol Verantwoord Sporten is dit onderwerp beschreven. We volgen deze richtlijnen.

Kleedkamers en douchen
De protocollen laten het toe om de kleedkamers en douches te gebruiken, mits deze aan de afstands- en hygiënevoorwaarden voldoen. Een aanvullend advies: laat bij beperkingen alleen uitspelende teams douchen.

Publiek
– Publiek bij wedstrijden is toegestaan mits de richtlijnen hiervoor gehanteerd worden. Deze zijn uitgewerkt in de Handreiking toeschouwers bij sportwedstrijden.
Algemeen advies luidt: vermijd drukte, dus beperk het aantal toeschouwers.

 Gebruik van ballen
In het Protocol Verantwoord Sporten is aangegeven dat het gebruik van meerdere ballen is toegestaan. Advies daarbij is wel om vooraf en achteraf de handen goed te wassen.

Verschillen per vereniging
Besef dat de verschillen per locatie (omvang locatie, kantine, kleedkamers/douchen en het besluit van de gemeente) groot kunnen zijn. Houd daarom, naast de situatie bij je eigen vereniging, ook rekening met de situatie van verenigingen waar je op bezoek gaat! Informeer bij twijfel vooraf naar de situatie bij de andere club.

Voorbeelden
Verenigingen die al protocollen hebben uitgewerkt voor hun situatie, kunnen hun protocol toesturen aan Antoinette de Jong. Deze kunnen wij plaatsen in het Coronadossier op de website.

Rol van de gemeente
In alle gevallen kan een gemeente besluiten om af te wijken van de protocollen of zelfs besluiten om een accommodatie gesloten te houden. Laten we ons gezonde verstand gebruiken en drukte blijven vermijden. Gezelliger en leuker wordt het er misschien niet op, maar na het lange wachten en niet kunnen sporten is het voor ons allen van groot belang dat de competitie weer kan starten.

TOG zal na gebruik van de tafels deze reinigen met de daarvoor bestemde middelen.