Tafeltennissen en herinneringen ophalen bij TOG: het werd een mooie avond

Na een vraag van oud-leden Bob van Hoek en Ron Kemmers of ze een keer een balletje mochten komen slaan, dachten ze bij tafeltennisvereniging TOG: laten we weer eens een toernooitje organiseren voor onder andere oud-leden. Het werd een mooie avond.

Ongeveer twintig leden, oud-leden en anderen hadden zich aangemeld maar ineens was de Olympiahal gevuld met zo’n dertig geïnteresseerden. Ze kwamen om elkaar weer eens te zien, om herinneringen op te halen en natuurlijk om te tafeltennissen. Oud-TOG’ers die lang geen batje hadden aangeraakt, konden meestal nog aardig of zelfs heel goed tafeltennissen, zoals Joost Storm en Martijn Kronemeijer.

Poule A, met tweede- en eersteklassers en hoger, werd een prooi voor Philip Stöve, een tafeltennistrainer die ooit in de tweede divisie tafeltenniste en sinds kort in Maassluis woont. In de finale versloeg hij Jeroen Hendriks. In poule B ging de finale tussen teamgenoten Marcel van den Kerkhoff en Hans Groenheide. Laatstgenoemde won. Poule C ging naar Jos van Nierop, met als tweede Olav Koning en Aad Solleveld als derde.

Aan het eind van het toernooi merkten meerdere oud-TOG’ers dat een tijd niet hebben getafeltennist voor spierpijn kan zorgen. Daarbij Ron Kemmers die op dat moment graag medetoernooi-initiator Bob van Hoek had willen verslaan, en bij nader inzien liever aan het begin van de avond tegen Bob had willen tafeltennissen. Bob won.

Het bleef na het toernooi nog lang gezellig in de Ollie’s.

Tafeltennissen bij TOG?
Bij TOG kun je in competitieverband spelen maar ook recreatief. Dat laatste is mogelijk op dinsdagavonden in de Parkietzaal (van 20.30 tot 22.00 uur, nog tot en met 30 mei). Donderdagochtend is er tafeltennis voor 55-plussers in de Parkietzaal, van 10.00 tot 12.00 uur, nog tot en met 1 juni. Meer informatie over tafeltennissen bij TOG via www.tog-maassluis.nl en bestuur@tog-maassluis.nl.

Op de foto:  Wedstrijden tijdens TOG’s reünietoernooi met onder andere Ron Kemmers, Edward Mulder en Bob van Hoek