‘Uberplankmeister’ Brian de Leeuw tafeltennist zich naar winst bij plankentoernooi TOG

Brian de Leeuw heeft net als vorig jaar het zogenoemde plankentoernooi van tafeltennisvereniging TOG gewonnen. Dat is geen verrassing, liet concurrent en toernooiorganisator Dennis Breevaart na afloop weten. Brian is de ‘überplankmeister’ zei Dennis gekscherend over zijn teamgenoot die er plezier in schept ook tijdens competitiewedstrijden met batjes met allerlei noppenrubbers te spelen.

Batjes met noppen waar alle deelnemers aan het plankentoernooi het mee moesten doen is van een iets ander soort. Het gaat om goedkope batjes met rubbers die geen effect geven. We noemen dat “Hema-batjes”. Iedereen speelt niet met het eigen, maar met het door de vereniging aangeboden zelfde en ‘simpele’ materiaal. Het levert soms verrassende uitslagen op. Bij TOG’s plankentoernooi bereikten desalniettemin de drie op papier sterksten de finaleronde. Naast Brian waren dat dus Dennis en Jeroen Hendriks. Dennis versloeg zijn teamgenoten, Jeroen werd tweede door Dennis te verslaan. De verliezersronde werd een prooi voor Marcel van den Kerkhoff die in de finale Paul Maan versloeg.

TOG kan bovenal terugkijken op een gezellige toernooiavond waaraan ook werd deelgenomen door enkele oud-leden, en André Verboom deed tafeltennissend van zich spreken ‘namens’ de senioren-donderdagochtendspelers van de Parkietzaal.

Tafeltennissen bij TOG?
Bij TOG kun je in competitieverband spelen maar ook recreatief. Dat laatste is mogelijk op dinsdagavonden in de Parkietzaal (van 20.30 tot 22.00 uur) en op (niet alle) vrijdagavonden in de Olympiahal. Donderdagochtend is er tafeltennis voor 55-plussers in de Parkietzaal, van 10.00 tot 12.00 uur. Meer informatie over tafeltennissen bij TOG via www.tog-maassluis.nl en bestuur@tog-maassluis.nl.

Fotobijschift:   De planken-batjes, de finales en ’n een opblaaskerstman…